Buiten openingstijden adviseren wij voor spoed contact op te nemen met de Spoedkliniek van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk. Tel: 085-4831300

 

 

 

VOOR PERSOONLIJK ADVIES OF

HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

BEL: 079 - 361 07 07 

Klik hier om direct een afspraak te maken

ALLE BETALINGEN

DIENEN PER PIN

VOLDAAN TE WORDEN

ADRES HOOFDVESTIGING:

ROKKEVEEN, TWEEDE STATIONSSTRAAT

293, 2718 AB ZOETERMEER

OPEN VAN MAANDAG TOT VRIJDAG 08.00 TOT 19.00 UUR. TEL: 079 - 361 07 07

MIDDENOORONTSTEKING

Wanneer uw konijn veel met het hoofd schudt, aan het oor krabt of het hoofd scheef houdt, kan er sprake zijn van een middenoorontsteking. Het konijn houdt zijn kop scheef naar één kant. Het kan zo extreem zijn dat het konijn zelfs omvalt en niet meer rechtop kan staan. De infectie is goed te behandelen maar het konijn kan er wel een scheve kop aan over houden.

 

De belangrijkste oorzaak van middenooronsteking bij konijnen is besmetting met Encephalotozoon Cuniculi (E Cuniculi of EC). Dit is een ziekteverwekker die naast ooronsteking ook andere ernstige problemen (zoals problemen met de nieren en ogen, verlammingsverschijnselen en epileptische aanvallen) bij het konijn kan veroorzaken. Verspreiding van E Cuniculi verloopt via aanraking met urine en via inademing.

 

Een middenoorontsteking kan ook beginnen met oormijt. Deze parasiet kan korsten in de oren veroorzaken. Onder deze korsten kunnen zich allerlei bacteriën nestellen en ontwikkelen die een onsteking van het middenoor tot gevolg kunnen hebben.  De korsten kunnen het beste worden verweekt waardoor ze iets makkelijker te verwijderen zijn. Voorzichtigheid is dan nog wel geboden omdat het vrij snel kan beginnen te bloeden.

 

Een derde mogelijkheid voor het onstaan van middenoorontsteking is een verkoudheid. Irritatie en onsteking van de slijmvliezen kan ophoping van pus veroorzaken achter het trommelvlies. De druk die onstaat veroorzaakt pijn, en het konijn gaat minder eten. Wanneer het trommelvlies scheurt en het pus weg kan geeft dit tijdelijk enige velichting van de pijn. Echter om te kunnen genezen heeft het konijn antibiotica en eventueel pijnstilling nodig. Wanneer het konijn niet voldoende eet is dwangvoeren met een spuitje noodzakelijk.

 

 

 

 

STERILISATIE, CASTRATIE

 

SNOT

 

VACCINATIES