Buiten openingstijden adviseren wij voor spoed contact op te nemen met de Spoedkliniek van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk. Tel: 085-4831300

 

 

 

VOOR PERSOONLIJK ADVIES OF

HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

BEL: 079 - 361 07 07 

Klik hier om direct een afspraak te maken

ALLE BETALINGEN

DIENEN PER PIN

VOLDAAN TE WORDEN

ADRES HOOFDVESTIGING:

ROKKEVEEN, TWEEDE STATIONSSTRAAT

293, 2718 AB ZOETERMEER

OPEN VAN MAANDAG TOT VRIJDAG 08.00 TOT 19.00 UUR. TEL: 079 - 361 07 07

KIJKOPERATIE / LAPAROSCOPIE

Met een kijkoperatie (laparoscopie) wordt een ingreep bedoeld waarbij via een kleine snede (5mm)  een camera in het lichaam wordt gebracht. Vervolgens kunnen organen of de binnenkant van gewrichten op een beeldscherm gezien worden. Met behulp van kleine instrumenten, die eveneens via een kleine snede in het lichaam ingebracht worden, worden chirurgische ingrepen uitgevoerd.

 

Laparascopie heeft vele voordelen ten opzichte van reguliere operatie waarbij een grotere snede gemaakt wordt om het operatiegebied open te leggen:

 

* zeer kleine wondjes, dus veel minder napijn.

* beter overzicht op het operatiegebied

* minder kans op bevuiling en infectie van het operatiegebied

* minder litteken vorming

* minder kans op (na)bloedingen

* sneller herstel

 

In onze kliniek worden de volgende ingrepen middels een kijkoperatie uitgevoerd:

 

Laparoscopische sterilisatie: sinds 2012 steriliseren wij teven het liefst via laparoscopie. Slechts twee kleine snede's is genoeg om de ingreep uit te kunnen voeren. We hebben er in de afgelopen jaren veel ervaring mee opgedaan, en het behoort inmiddels tot de standaardoperaties in onze kliniek.

 

Castratie van een reu met een binnenbal:bij sommige reuen blijft één teelbal in de buik zitten. Dit geeft een verhoogde kans op het ontwikkelen van tumoren op latere leeftijd. Het verwijderen van deze zogenaamde binnenbal is via een reguliere operatie een zware en soms riskante ingreep. Met gebruik van laparoscopie is deze ingreep een stuk sneller en gemakkelijker uit te voeren, met minder risico's voor de hond.

Preventieve gastropexie: een maagtorsie (maagkanteling) is een acute levensbedreigende situatie, waarbij door gasvorming én kanteling de maag in- en uitgang wordt afgeknepen. Bij sommige (grotere) hondenrassen is de kans op een maagtorsie groter dan gemiddeld. Er kan dan voor gekozen worden om de maag preventief vast te zetten. Hierdoor wordt een eventuele acute levensbedreigende situatie bij de hond voorkomen. Gastropexie kan in combinatie met een laparoscopische sterilisatie uitgevoerd worden.