Buiten openingstijden adviseren wij voor spoed contact op te nemen met de Spoedkliniek van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk. Tel: 085-4831300

 

 

 

VOOR PERSOONLIJK ADVIES OF

HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

BEL: 079 - 361 07 07 

Klik hier om direct een afspraak te maken

ALLE BETALINGEN

DIENEN PER PIN

VOLDAAN TE WORDEN

ADRES HOOFDVESTIGING:

ROKKEVEEN, TWEEDE STATIONSSTRAAT

293, 2718 AB ZOETERMEER

OPEN VAN MAANDAG TOT VRIJDAG 08.00 TOT 19.00 UUR. TEL: 079 - 361 07 07

ONTLASTINGSONDERZOEK

In de darmen van onze huisdieren kunnen verschillende parasieten huishouden. Met het blote oog zijn deze niet altijd te zien. Zowel bij de hond als de kat kunnen er verschillende verschijnselen optreden. Zo zien wij regelmatig honden en katten met diarree door de aanwezigheid van parasieten. Daarnaast moeten wij ook rekening houden met de besmetting voor mensen. Sommige darmparasieten kunnen namelijk van dier op mens overgaan!

 

Zonder verschijnselen

Bij pups en kittens is het van groot belang om regelmatig te ontwormen. Hiervoor is een speciaal schema ontwikkeld. Pups en kittens hebben eerder last van een besmetting en de gevolgen kunnen voor een klein diertje zeer ernstig zijn. Daarom geldt voor pups en kittens beter voorkomen dan genezen!

 

Bij de volwassen hond of kat is het  mogelijk om een ontlastingsonderzoek uit te voeren. De assistentes van Dierenkliniek Driemere zijn getraind om door middel van microscopisch onderzoek een besmetting met parasieten te diagnosticeren. Door het ontlastingsonderzoek voorkomen wij het onnodig ontwormen van de dieren. Wij adviseren om 4 maal per jaar een ontlastingsonderzoek te laten uit voeren, dit op de normale tijdstippen wanneer anders standaad ontwormd zou worden.

 

Met verschijnselen

Als uw dier verschijnselen heeft die bij een parasitaire besmetting passen, kunnen wij u vragen om ontlasting van uw dier te verzamelen. Meestal zal dit van drie dagen achter elkaar zijn. Wij kunnen dan een microscopisch onderzoek en/of een  sneltest uitvoeren. Hiermee kunnen we snel de diagnose stellen en de juiste behandeling starten.