Buiten openingstijden adviseren wij voor spoed contact op te nemen met de Spoedkliniek van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk. Tel: 085-4831300

 

 

 

VOOR PERSOONLIJK ADVIES OF

HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

BEL: 079 - 361 07 07 

Klik hier om direct een afspraak te maken

ALLE BETALINGEN

DIENEN PER PIN

VOLDAAN TE WORDEN

ADRES HOOFDVESTIGING:

ROKKEVEEN, TWEEDE STATIONSSTRAAT

293, 2718 AB ZOETERMEER

OPEN VAN MAANDAG TOT VRIJDAG 08.00 TOT 19.00 UUR. TEL: 079 - 361 07 07

TITERBEPALING / VACCINATIE OP MAAT

Een titerbepaling is een bloedtest waarmee kan worden aangetoond of een dier (nog) voldoende bescherming heeft tegen bepaalde ziektes. Aan de hand van de uitslag van een titerbepaling kan dan besloten worden

of dit dier wel of niet voor deze specifieke ziekte een vaccinatie moet hebben. Want alleen wanneer er onvoldoende bescherming is is de vaccinatie noodzakelijk. Door het afnemen van een titerbepaling, wordt vaccineren maatwerk. Onnodig vaccineren (met mogelijk onwenselijke effecten) is hiermee verleden tijd.

 

Een titerbepaling wordt door de dierenarts gedaan door het afnemen van een klein beetje bloed van het dier. Vervolgens wordt door een laboratoriumonderzoek gekeken naar de antistoffen tegen bepaalde ziektes. Dit onderzoekje wordt bij ons in de kliniek uitgevoerd en duurt ongeveer 30 minuutjes. Meestal kan dus al op dezelfde dag vastgesteld worden voor welke ziekte uw hond nog voldoende bescherming heeft, en welke vaccinatie(s) wél gegeven moeten worden.

 

Titerbepaling kan alleen gedaan worden tegen een deel van de de ziektes die via de grote cocktail geënt worden. In onderstaand schema wordt weergegeven voor welke ziekte een titerbepaling wel of niet uitgevoerd kan worden.

 

 

parvo                                      wel

besmettelijke leverziekte          wel

hondenziekte                           wel

Leptospirose (ziekte van Weil)   niet

rabiës                                      niet

kennelhoest                              niet

 

Er blijft dus wel altijd een jaarlijkse vaccinatie tegen de ziekte van weil nodig, echter afhankelijk van de titerbepaling kan het aantal ziektes waartegen gevaccineerd wordt nog uitgebreid.