Buiten openingstijden adviseren wij voor spoed contact op te nemen met de Spoedkliniek van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk. Tel: 085-4831300

 

 

 

VOOR PERSOONLIJK ADVIES OF

HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

BEL: 079 - 361 07 07 

Klik hier om direct een afspraak te maken

ALLE BETALINGEN

DIENEN PER PIN

VOLDAAN TE WORDEN

ADRES HOOFDVESTIGING:

ROKKEVEEN, TWEEDE STATIONSSTRAAT

293, 2718 AB ZOETERMEER

OPEN VAN MAANDAG TOT VRIJDAG 08.00 TOT 19.00 UUR. TEL: 079 - 361 07 07

URINE ONDERZOEK

In de praktijk bieden wij de mogelijkheid tot urine-onderzoek. Dit kan nodig zijn als uw huisdier klachten vertoond, maar ook als routine-controle.

 

In het geval van een routine-controle moet u denken aan oudere dieren (hond ouder dan 8 jaar, kat ouder dan 12 jaar). Door bijvoorbeeld eens per jaar de urine te laten checken kunnen wij eerder achter mogelijke ouderdomsproblemen zoals slecht functionende nieren of suikerziekte) komen. Een vroegtijdig ingezette behandeling kan schade aan de organen beperken en  voor een langer en gezonder leven  van uw huisdier zorgen.

 

As uw dier klachten vertoond van veel drinken of veel plassen, op vreemde plaatsen plassen, urine met een afwijkende kleur heeft op pijnuitingen bij het plassen heeft wordt u vaak gevraagd om wat urine in te leveren. Wij kunnen hiermee onderzoeken of er misschien sprake is van bijvoorbeeld een blaasontsteking of blaasgruis. Als er suiker in de urine aanwezig is kunnen wij vervolgens bloedonderzoek uitvoeren om suikerziekte aan te tonen.

 

Urine opvangen:

 

Wanneer u gevraagd wordt om urine van uw huisdier op te vangen is het belangrijk om de ochtend-urine op te vangen. Bij honden is dit de eerste plas die zij bij het uitlaten in de ochtend doen. Katten kunnen bijvoorbeeld de nacht opgesloten worden bij de kattenbak. Om urine op te vangen kunt u dan speciale kattenbakvulling gebruiken die de urine niet absorbeert, zodat u het de volgende dag met een spuitje of pipetje uit de kattenbak kunt halen. In de praktijk hebben wij hiervoor speciale producten in huis. De assistente kan u hiermee verder helpen.