Buiten openingstijden adviseren wij voor spoed contact op te nemen met de Spoedkliniek van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk. Tel: 085-4831300

 

 

 

VOOR PERSOONLIJK ADVIES OF

HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

BEL: 079 - 361 07 07 

Klik hier om direct een afspraak te maken

ALLE BETALINGEN

DIENEN PER PIN

VOLDAAN TE WORDEN

ADRES HOOFDVESTIGING:

ROKKEVEEN, TWEEDE STATIONSSTRAAT

293, 2718 AB ZOETERMEER

OPEN VAN MAANDAG TOT VRIJDAG 08.00 TOT 19.00 UUR. TEL: 079 - 361 07 07

VACCINATIES

Veel ziekten zijn te voorkomen door op tijd te enten. Door een dier een vaccin toe te dienen wordt een bescherming (immuniteit) opgebouwd, terwijl het dier zelf niet ziek wordt. Alleen gezonde dieren mogen geeënt worden. Na verloop van tijd neemt de bescherming geleidelijk af en is het dus nodig om een inenting regelmatig te herhalen. Puppies krijgen van hun moeder afweerstoffen mee, die slechts drie maanden bescherming geven. Daarna zijn jonge dieren meer vatbaar voor ziektes dan oudere. Het is dan belangrijk bij jonge dieren tijdig met het vaccinatieprogramma te beginnen. Het vaccinereren vind plaats door het dier in kontakt te brengen met een vaccin dit kan door een injectie(meestal) of door het met een spuitje in het neusgat te spuiten (zonder naald).

 

Een vaccin is een oplossing waarin onderdelen van de ziekte verwekker aanwezig zijn. Door zo,n vaccin bij de hond in te brengen komt het afweer apparaat van de hond in kontakt met deze onderdelen en bouwt hier tegen een weerstand op. Als de hond nu in kontakt komt met de echte ziekteverwekker is er een grote mate van weerstand en is  de kans op ziek worden  klein.

 

HONDENZIEKTE


(ziekte van Carre , distemper) Een virusziekte die honden van alle leeftijden kan aantasten met snel verloop en sterfte. Verspreiding: via speeksel, urine en ontlasting. Verschijnselen braken diarree longproblemen huidproblemen en problemen van het zenuwstelsel.

 

PARVO

Een virusziekte die met heftig braken en diarree gepaard gaat en bij veel pups dodelijk afloopt. Verspreiding: via de ontlasting.

 

LEVERZIEKTE


(hepatitis , adeno-virus type 1) Deze ziekte gaat gepaard met leverontsteking, koorts,bloedingen, braken, oogontsteking. Bij jonge honden kan ook plotselinge sterfte optreden zonder voorafgaande verschijnselen. Besmetting gaat via urine.

ZIEKTE VAN WEIL


(leptospirose) Deze ziekte gaat gepaard met ernstigge problemen van de lever, nieren en het bloed. Deziekte wordt veroorzaakt door bacterien . Verspreiding via de urine van besmette honden via de urine of een beet van een rat of via besmet oppervlakte water. De ziekte kan besmettelijk voor de mens (zoonose).

 

KENNELHOEST


(bordetella , para-influenza, adeno-virus type 2) Verschillende ziekteverwekkers kunnen dit veroorzaken, de ziekte gaat gepaard met over het algemeen milde verschijnselen van de bovenste luchtwegen. Bij gevoelige of jonge dieren soms ernstige verschijnselen. Komt vaak voor, de besmetting vindt plaats  via andere honden.

 

HONDSDOLHEID


(rabies)Hondsdolheid is een ziekte die besmettijk is voor de mens en dan net als bij honden altijd dodelijk is. De ziekte wordt overgebracht via dieren die besmet zijn. De besmetting vindt plaats door dat speeksel met daarin het hondsdolheidsvirus via bijten of al aanwezige wondjes in de bloedbaan komt. Veel verschillende diersoorten kunnen drager van hondsdolheid zijn. Het virus tast de hersenen aan waardoor veranderingen optreden (agressie of bij wilde dieren geen angst meer voor de mens) Via bijten of likken kan het virus dan worden over gebracht. Indien een mens in kontakt komt met een hondsdoldier moet er onmiddelijk een behandeling worden ingezet. Als daarmee gewacht wordt tot dat er verschijnselen zijn is er geen succesvolle behandeling meer mogenlijk en zal de patient sterfen.

TOTAAL-ZORG

Vaccinatie van uw hond is bij ons inclusief gratis Totaal-Zorgpakket. Ook hebben wij regelmatig actieprijzen, en kunt u voor vaste korting terecht op het kortingsspreek uur in de dependance in Buytenwegh.